Boje na koronakarti Europe od sutra prema novim pravilima

24.01.2022.

22:25

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: Dnevnik / HRT

Boje kojima se na koronakarti Europe određuje rizičnost pojedine zemlje od sutra će se određivati prema novim pravilima. 

Potvrdio je to ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović, a osim broja novooboljelih i udjela pozitivnih u novoj će se formuli uzimati u obzir i stopa cijepljenja na 100 tisuća stanovnika. 


To će biti veoma važno uoči nove turističke sezone na koju bi mogla utjecati loša procijepljenost u Hrvatskoj. Jer postotak cijepljenih građana u konkurentskim zemljama, Grčkoj, Malti, Italiji, Španjolskoj i Portugalu, znatno je veći.


- Po tome će se određivati i boja zemalja, po tome će se regulirati sloboda kretanja unutar Europske unije i nama je to itekako zanimljivo kao državi članici, ali i kao turističkoj zemlji pred nadolazeću turističku sezonu, rekao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!