13:11 / 02.03.2021.

Autor: Hina/HRT

Britanski princ Philip nakon dva tjedna liječenja premješten u drugu bolnicu

Princ Philip premješten u drugu bolnicu

Princ Philip premješten u drugu bolnicu

Foto: Henry Nicholls / Reuters

Britanski princ Philip premješten je u drugu bolnicu gdje su mu obavljene pretrage srca, dva tjedna nakon što je muž kraljice Elizabete primljen u bolnicu u Londonu jer se nije dobro osjećao.

Philip, vojvoda od Edinburgha, premješten je iz privatne bolnice "King Edward VII" u bolnicu "St Bartholomew", centar izvrsnosti za kardiologiju, radi pretraga zbog prijašnjih srčanih problema i liječenja nespecificirane infekcije koja nije povezana s bolesti COVID-19.

Prošli tjedan njegov je najmlađi sin princ Edvard rekao da se otac osjeća mnogo bolje, no palača je rekla kako se očekuje da će Philip ostati najmanje do kraja tjedna.

Kraljica (94) ostala je u dvorcu Windsor, zapadno od Londona, gdje je par boravio tijekom karantene zbog koronavirusa i nastavila je izvršavati svoje službene dužnosti, iako na daljinu.

I ona i Philip primili su prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Premda je sin i nasljednik princ Charles posjetio Philipa u bolnici "King Edward VII", posjeti na kliničke odjele "St Bartholomewa" dopušteni su u vrlo malo slučajeva, poput situacija u kojima je pacijent na kraju života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!