20:58 / 20.06.2018.

Autor: D.M./Hina

Cerar privremeno odgodio odluku o tužbi protiv Hrvatske zbog arbitraže

-

-

Foto: - / -

Cerar je nakon sastanka sa svim predsjednicima stranaka kazao da treba pričekati raspravu o tužbi pred Odborom nakon što se novi parlament konstituira i počne djelovati.
Slovenija će tužbu protiv Hrvatske zbog kršenja arbitraže podnijeti sudu Europske unije tek nakon što se konstituira novi saziv parlamenta, kazao je u srijedu predsjednik tehničke vlade Miro Cerar koji je ranije najavljivao da će odluka biti donesena već u četvrtak. Cerar je objavio odgodu nakon sastanka s prvacima političkih stranaka.

Sudeći po izjavama za medije neke stranke imale su rezerve i ocijenile su da bi odluku o tužbi trebala donijeti nova slovenska vlada koja se još nije formirala. Cerar je danas nakon sastanka sa svim predsjednicima stranaka u novom parlamentu kazao da treba pričekati raspravu o tužbi pred parlamentarnim odborom za vanjsku politiku nakon što se novi parlament konstituira i počne djelovati.

Međutim, otvorenog protivljenja tužbi protiv Hrvatske na zatvorenom sastanku nije bilo, ustvrdio je tehnički premijer. "Među strankama postoji suglasje da tekst tužbe treba do kraja pripremiti, danas smo govorili o glavnim elementima tužbe. Nije bilo protivljenja tome nego su se tražila dodatna pojašnjenja, ali je prevladalo uvjerenje da čelnici političkih stranaka i članovi budućeg parlamentarnog odbora za vanjsku politiku obave raspravu o arbitražnoj tužbi još jednom", kazao je Cerar nakon zatvorenog sastanka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!