13:00 / 20.04.2020.

Autor: V.K./Hina

Češka dopušta manja vjenčanja u sklopu ublažavanja mjera izolacije

Foto: REUTERS/Johanna Geron

Foto: REUTERS/Johanna Geron

Foto: - / REUTERS

Češka Republika priopćila je da se manja vjenčanja mogu održavati sve dok na njima nema više od 10 ljudi, uključujući mladence i matičara.
Češka Republika priopćila je da se manja vjenčanja mogu održavati sve dok na njima nema više od 10 ljudi, uključujući mladence i matičara, dok vlasti počinju ublažavati stroge mjere uvedene u svrhu suzbijanja širenja novog koronavirusa.

Češki predsjednik želi zadržati granice zatvorenima godinu dana

Mlada i mladoženja ne moraju nositi zaštitne maske, dok je to obavezno za goste, rekla je glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova u Pragu.

Ministar unutarnjih poslova Jan Hamacek izjavio je da je potreban postupan povratak u normalan život, iako nema popuštanja u borbi protiv koronavirusa.

U međuvremenu je dopušteno ponovno otvaranje obrtničkih radionica, prodavaonica automobila i tjednih tržnica.

- Tržnice su, naravno, u ograničenom obliku i pazi se da su zadovoljeni najstroži higijenski uvjeti, rekao je Jiri Sedlacek iz sindikata čeških prodavača na tržnicama.

Vlada planira dopustiti rad tvrtkama na površinama do 200 četvornih metara od idućeg ponedjeljka.

Češka ima 6787 potvrđenih slučajeva zaraženih i 188 smrti od covida-19, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!