10:50 / 09.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Češka prvi put zabilježila više od 1000 dnevnih slučajeva koronavirusa

Ilustracija (REUTERS/Leon Kuegeler)

Ilustracija (REUTERS/Leon Kuegeler)

Foto: - / REUTERS

Češka je zabilježila 1164 nova slučaja koronavirusa, što je rekordni dnevni skok broja zaraženih u toj zemlji.
Češka je zabilježila 1164 nova slučaja koronavirusa, što je rekordni dnevni skok broja zaraženih u toj zemlji.

-
Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu 

Dosad je u rujnu dnevni broj slučajeva bio preko 500, što je već dosta više od dnevnog vrhunca u ožujku kada je zabilježeno 377 slučajeva.

Češke vlasti, koje su brzo djelovale i uvele karantenu u ožujku kako bi zaustavile širenje virusa, sada ju žele izbjeći nakon što je gospodarstvo palo za 11 posto u razdoblju od travnja do lipnja na godišnjoj razini.

Porast broja slučajeva u Češkoj među najbržima je u Europi, a stopa zaraze u zadnja dva tjedna brža je bila samo u Španjolskoj, Francuskoj, Malti, Rumunjskoj i Hrvatskoj, navodi Reuters pozivajući se na podatke Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Međutim, broj mrtvih u Češkoj Republici ostao je niži nego u mnogim drugim europskim zemljama. Do danas je zabilježen 441 smrtni slučaj od ukupno 29.877 slučajeva koronavirusa od početka panemije.

Prošli tjedan je porastao broj hospitalizacija, ali on je i dalje upola manji od razina viđenih ranije tijekom pandemije.

Vlada navodi da su mnogi novi slučajevi asimptomatski i među mlađom populacijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!