23:58 / 24.05.2020.

Autor: HRT/Hina

Češka u ponedjeljak otvara kafiće, hotele i bazene

Foto: David W Cerny/REUTERS

Foto: David W Cerny/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Ministar zdravstva Adam Vojtech rekao je da će neke mjere, poput zabrane bolničkih posjeta, ostati dulje na snazi u istočnoj regiji Karvini
Kafići, restorani, hoteli i bazeni otvaraju se u ponedjeljak u Češkoj u novoj fazi popuštanja mjera uvedenih u borbi protiv koronavirusa. 

Kafići i restorani potpuno se otvaraju nakon što im je ranije dopušteno posluživanje gostiju samo u vanjskom prostoru objekta. Otvaraju se hoteli i apartmani te unutarnji i vanjski bazeni. Dvorci i zamkovi također će otvoriti svoja vrata posjetiteljima u ponedjeljak, a na sportskim događajima moći će biti do 300 sudionika i gledatelja. Stroge mjere higijene ostaju na snazi u cijeloj zemlji. 

Ministar zdravstva Adam Vojtech rekao je da će neke mjere, poput zabrane bolničkih posjeta, ostati dulje na snazi u istočnoj regiji Karvini. Ta regija je novo žarište nakon izbijanja koronavirusa u rudniku Darkov. Dosad je 212 rudara i članova njihovih obitelji pozitivno na koronavirus. 

Stranim turistima još uvijek je zabranjen ulazak u Češku i nije poznat datum ponovnog otvaranja granica. 

U Češkoj je zaključno s nedjeljom potvrđeno 8.932 slučajeva koronavirusa i 315 mrtvih. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!