14:44 / 23.10.2020.

Autor: I.Z./Hina

Češki ministar zdravstva uhvaćen kamerom kako krši propise o covidu

Foto: REUTERS/David W Cerny

Foto: REUTERS/David W Cerny

Foto: - / REUTERS

Češka Republika je od svih zemalja Europske unije sada najteže pogođena koronavirusom prema boju stanovnika s 1.845 umrlih na 223.000 zaraženih od ožujka.
Češki ministar zdravstva danas je zasut lavinama kritika pošto ga je fotograf snimio na izlasku iz restorana koji je trebao biti zatvoren prema propisima koje je njegovo ministarstvo donijelo u sklopu mjera borbe protiv širenja pandemije covida-19.

➡️Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

Na dužnosti od rujna, Roman Prymula prekršio je i obvezu nošenja maske u trenutku kada je ulazio u automobil kojima upravlja vozač, piše dnevnik Blesk. Zbog te fotografije pljušte kritike na društvenim mrežama, a pridružio se i dio oporbe, pa čak i neki ljudi iz vladajuće koalicije.

- Propisi moraju vrijediti za sve, bez iznimke", Prymula "ne može ostati ministar zdravstva, napisao je ministar unutarnjih poslova Jan Hamaček, prenosi novinska agencija ČTK.

Hamaček je na čelu vladina kriznog stožera za pandemiju, a on i Prymula su iz dviju različitih političkih stranaka. Češka Republika je od svih zemalja Europske unije sada najteže pogođena koronavirusom prema boju stanovnika s 1.845 umrlih na  223.000 zaraženih od ožujka.

Ljetos je i premijer Andrej Babiš bio žestoko kritiziran jer je ljetovao na Kreti, a pritom pozivao svoje sugrađane da ostanu u domovini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!