08:20 / 20.04.2020.

Autor: I.Z./Hina

Češki predsjednik želi zadržati granice zatvorenima godinu dana

Foto: Madoka Ikegami/Reuters, arhiva

Foto: Madoka Ikegami/Reuters, arhiva

Foto: - / REUTERS

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli najavio je da će se čuti s češkom ministricom Klarom Dostalovom kako bi zajedno našli mogućnost dolaska čeških turista u Hrvatsku.
Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je građanima da uživaju u ljepoti vlastite zemlje ovoga ljeta budući da će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu u rezultatu pandemije covida-19.

Zeman je rekao da bi trenutačna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana "kako putnici ne bi donijeli novi val zaraze s putovanja u zemlje u kojima epidemija još nije završila".

Sredinom ožujka Češka Republika je nametnula zabranu ulaska u zemlju i izlaska iz nje kako bi suzbila širenje novog koronavirusa. Iz zabrane napuštanja zemlje izuzeti su oni koji putuju na posao, vozači kamiona i osobe koje imaju važne razloge za odlazak u drugu državu, kao što je medicinsko liječenje.

Putničke agencije i druge turističke tvrtke ranije su zatražile da se barem dopuste putovanja u Slovačku i Hrvatsku, koje su posebice popularna turistička odredišta među Česima i gdje su slučajevi zaraze koronavirusom rijetki, piše agencija dpa.

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli najavio je da će se čuti s češkom ministricom Klarom Dostalovom kako bi zajedno našli mogućnost dolaska čeških turista u Hrvatsku, nakon što su o toj temi telefonski razgovarali hrvatski i češki premijer.

Cappelli bi trebao ovaj tjedan razgovarati s češkom ministricom zaduženom uz ostalo i za turizam o tom, kako je rekao, turističkom 'mostu'.

- Nas dvoje smo određeni da nađemo mogućnosti da se to realizira, a sa sličnom praksom bismo nastavili i za neka druga zainteresirana tržišta, poručio je Cappelli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!