12:50 / 08.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Cipar otvara granice za posjetitelje iz 13 država, test obavezan

Foto: Dimitris Vetsikas/Pixabay

Foto: Dimitris Vetsikas/Pixabay

Foto: - / -

Obveza da budu testirani kako bi ušli u zemlju ostat će na snazi najmanje do 20. lipnja kada će se popisu dodati druga skupina zemalja, među kojima je i Hrvatska.
Cipar u ponedjeljak otvara svoje granice za posjetitelje iz 13 država, dopuštajući im da uđu bez karantene pod uvjetom da su negativno testirani na koronavirus, objavila je državna televizija TV RIK.

- Sve o koronavirusu

Obveza da budu testirani kako bi ušli u zemlju ostat će na snazi najmanje do 20. lipnja, navodi se u izvješću.

Mjera se primjenjuje na posjetitelje iz Njemačke, Austrije, Malte, Grčke, Izraela, Bugarske, Finske, Slovačke, Slovenije, Litve, Norveške, Danske i Mađarske. Zarazi li se neki posjetitelj za vrijeme boravka, Cipar će preuzeti troškove liječenja, stoji u izvješću.

Očekuje se da će se druga skupina zemalja, među njima Hrvatska, Švicarska, Češka, Poljska i Rumunjska, dodati popisu 20. lipnja.

Ciparska vlada je prošli tjedan rekla da će ažurirati popis u skladu s epidemiološkom situacijom. Britanski i ruski posjetitelji, koji čine najveći udio turista na Cipru, za sada ostaju na crnoj listi zbog razmjera pandemije koronavirusa na njihovu tlu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!