10:36 / 09.03.2020.

Autor: M.Š./Hina

Conte citirao Churchilla: Italija ušla u "najmračniji sat"

Foto: REUTERS/Remo Casilli

Foto: REUTERS/Remo Casilli

Foto: - / REUTERS

Italiju je kriza pogodila teže nego igdje u Europi, sa 7375 zaraženih i 366 mrtvih.
Italija je ušla u "najmračniji sat" u borbi protiv koronavirusa, citirao je premijer Giuseppe Conte Winstona Churchilla u objavljenom intervjuu u ponedjeljak dok je njegova vlada pozvala Europsku uniju da usvoji paket mjera za suzbijanje utjecaja epidemije na gospodarstvo u bloku.

- Posljednjih dana razmišljao sam što sam čitao o Churchillu; ovo je naš najmračniji sat, ali izvući ćemo se , rekao je Giuseppe Conte za novine La Repubblica. 

Italiju je kriza pogodila teže nego igdje u Europi, sa 7375 zaraženih i 366 mrtvih.

Broj smrtnih slučajeva veći je samo u Kini, epicentru koronavirusa. 

Talijanska vlada pozvala je u ponedjeljak Europsku uniju da usvoji paket mjera za za suzbijanje utjecaja epidemije na gospodarstvo. 

Conte je rekao da će vlada dodatno uložiti u "masovnu šok terapiju" kako bi se kompenzirao utjecaj koronavirusa na gospodarstvo. 

U odvojenom priopćenju, ministarstvo gospodarstva navelo je da će "vlada uložiti puno truda kako bi osigurala da se na razini EU-a dogovori paket mjera u koordinaciji s cijelom međunarodnom zajednicom".

Talijanska vlada u subotu je ograničila putovanja u i iz velikih dijelova sjeverne Italije, uključujući Milano i Veneciju.

Vladina odluka u subotu je procurila u medijima i izazvala panično bježanje iz Milana i drugih pogođenih područja što bi moglo pomoći u širenju virusa izvan izoliranih područja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!