22:53 / 29.08.2019.

Autor: HRT

Conte dobio mandat za sastavljanje nove vlade

Foto: Ciro De Luca/ REUTERS

Foto: Ciro De Luca/ REUTERS

Foto: - / REUTERS

Giuseppe Conte, u tehničkom smislu premijer u ostavci, dobio je mandat za sastavljanje nove vlade. Dao mu ga je predsjednik Matarella
Giuseppe Conte, u tehničkom smislu premijer u ostavci, dobio je mandat za sastavljanje nove vlade. Dao mu ga je predsjednik Matarella nakon što je postalo jasno da su populistička stranka Pokret pet zvijezda i oporbena Demokratska stranka lijevo-liberalnog centra dogovorile novu koaliciju.

Međutim, večeras su članovi Pokreta objavili da će u idućih nekoliko dana na mrežnim stranicama glasovati o ulasku u tu koaliciju, a mnogi od njih Demokratsku stranku smatraju simbolom koruptivnog talijanskog establišmenta protiv kojeg su pokrenuli borbu prije deset godina. Zato se procjenjuje da će ishod glasovanja biti neizvjestan.

- Odmah počinjemo konzultacije sa svim parlamentarnim skupinama kako bismo utvrdili nacrt programa nove vlade. I već znam, taj program neće biti "protiv", već "za"! Program za boljitak građana, za modernizaciju zemlje i razvoj Italije kako bi bila što konkurentnija u svim pogledima, naglasio je Giuseppe Conte, mandatar talijanske vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!