09:49 / 23.09.2019.

Autor: HRT

Deranja izabrana za potpredsjednicu BusinessEurope

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HUP je član BusinessEuropa od 1999. godine.
Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Gordana Deranja izabrana je za potpredsjednicu BusinessEurope-a, najvećeg neovisnog poslodavačkog udruženja Europe koji zastupa interese poslodavaca u Europskom parlamentu, Vijeću i pred Europskom komisijom, objavili su iz HUP-a.

BusinessEurope se kao europski socijalni partner zalaže za interese malih, srednjih i velikih tvrtki iz 35 europskih zemalja, čija su nacionalna udruženja njihovi izravni članovi. Mandat Gordane Deranje trajat će do 30. lipnja 2021. godine.

Deranja je kazala da joj je velika čast što je prepoznata kao prava osoba za tu odgovornu funkciju te kako neće iznevjeriti povjerenje koje joj je pruženo.

- Kao predsjednici Hrvatske udruge poslodavaca zadatak mi je snažno i glasno artikulirati interese hrvatskih poslodavaca te se boriti za njihova prava i bolju poslovnu klimu u zemlji, što sve ove godine radim s iznimnim zadovoljstvom, a drago mi je da ću sada i na europskoj razini dobiti priliku jače se aktivirati po tim pitanjima te time utjecati i na jaču prepoznatljivost hrvatske poslovne zajednice u svijetu, izjavila je Deranja.

HUP je član više uglednih međunarodnih organizacija među kojima su, uz BusinessEurope, Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE),  Europska udruga obrtnika, malih i srednjih poduzetnika (SMEUnited), UN Global Compacta i još 12 europskih industrijskih udruženja. HUP je član BusinessEuropa od 1999. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!