Deseci putnika kruzera u Genovi pozitivni na koronavirus

21:14 / 03.01.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Deseci putnika kruzera pozitivni na koronavirus

Deseci putnika kruzera pozitivni na koronavirus

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Najmanje 45 putnika kruzera u Italiji moralo se u ponedjeljak iskrcati s broda u luci u Genovi jer su pozitivni na koronavirus, objavila je tvrtka MSC.

Po talijanskim medijima, testovi provedeni na brodu "Grandiosa" tvrtke MSC, koji je stigao u ponedjeljak ujutro u Genovu iz Marseillea, pokazali su da je oko 150 ljudi pozitivno.

MSC je to zanijekao, potvrdivši da se u Genovi iskrcalo samo 45 zaraženih i da su bili "većinom asimptomatski". Ali tvrtka je poslije priznala da na brodu ima još pozitivnih putnika, ne preciziravši njihov broj. Oni će se iskrcati kada brod idući put stane.

- U skladu s protokolom, pozitivni putnici i njima bliske osobe odmah su bili izolirani u kabinama s balkonom i dobili su medicinsku skrb. Iskrcali su se danas u Genovi kako bi se sigurno vratili kući na trošak tvrtke, objavio je MSC u vezi 45 putnika koji su se iskrcali u Genovi.

Lučke vlasti nisu precizirale broj putnika koji su se iskrcali, ali su potvrdile da su talijanski državljani vraćeni kući u organizaciji civilne zaštite, a stranci prebačeni u medicinske ustanove.

Krstarenje nije prekinuto i brod će nastaviti put prema idućoj postaji, Civitavecchiji, luci u blizini Rima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!