Deutsche Bahn smatra mjesečne karte za 9 eura uspjehom

28.08.2022.

10:33

Autor: Hina/HRT

Deutsche Bahn

Deutsche Bahn

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dok se popularna shema mjesečnih karata operatora njemačke željeznice Deutsche Bahna za 9 eura završava sljedeći tjedan, direktorica regionalnog transporta u toj tvrtki pokus je proglasila velikim uspjehom.

- Mjesečni pokaz za lipanj, srpanj i kolovoz samo preko prodajnih mjesta Deutsche Bahna kupilo je oko 26 milijuna ljudi, objavila je Evelyn Palla u nedjelju.

Ona je dodala da je "svaki peti kupac mjesečne karte za 9 eura ponovno otkrio javni prijevoz".

U tromjesečnom razdoblju, s mjesečnom kartom je javnim prijevozom putovalo više putnika nego prije pandemije, rekla je Palla.

Koliko je karata prodano širom zemlje još se ne zna, a Udruga njemačkih prijevoznih tvrtki (VDV) namjerava objaviti podatke u ponedjeljak.

Početkom kolovoza udruga je objavila da je tijekom prva dva mjeseca sheme oko 38 milijuna karata u vrijednosti od 9 eura prodano preko prodajnih mjesta svih njemačkih prijevoznih tvrtki, uz oko 10 milijuna putnika koji su već imali sezonske karte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!