14:12 / 18.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Diljem Europe epidemija Covida-19 ne posustaje

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Foto: - / REUTERS

Diljem Europe epidemija koronavirusa ne posustaje, dok niz zemalja danas ima rekordne dnevne brojeve umrlih od Covida-19.
Diljem Europe epidemija koronavirusa ne posustaje, dok niz zemalja danas ima rekordne dnevne brojeve umrlih od Covida-19, prenose agencije.

➡️ Sve o koronavirusu

Poljska je izvijestila o rekordna 603 smrtna slučaja povezana s Covidom-19 u posljednja 24 sata, objavilo je ministarstvo zdravstva, ali zdravstveni dužnosnici izrazili su oprezan optimizam zbog pada broja novih slučajeva zaraze otkad su uvedene mjere djelomičnog zatvaranja kako bi se usporilo širenje virusa.

Danas je registrirano 19.883 novozaraženih, što je znatno niže od rekordnih 27.875 novih slučajeva 7. studenoga. U zemlji od 38 milijuna stanovnika, ranije ovog mjeseca uvedene su nove restrikcije, uključujući online nastavu, zatvaranje restorana i većine trgovina, kao i zabranu okupljanja više od pet osoba.

Rekordni broj od 456 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom zabilježen je i u Rusiji, čime je ukupan broj mrtvih u toj zemlji dosegao 34.387.

Ruske vlasti izvijestile su o 20.985 novih slučajeva zaraze u zemlji u posljednja 24 sata, među kojima i 4174 u glavnom gradu Moskvi. U Rusiji je od početka epidemije ukupno registrirano 1,991.998 slučajeva zaraze.

Ukrajina također izvješćuje o rekordnom dnevnom broju mrtvih - 256 - čime je ukupan broj umrlih od posljedica epidemije koronavirusa u toj zemlji premašio 10.000.

Ministar zdravstva Maksim Stepanov rekao je da je u 24 sata registrirano 12.496 novih slučajeva, a ukupno od početka epidemije 570.153.

I u Austriji je danas registriran rekordan dnevni broj umrlih s koronavirusom, po prvi puta više od stotinu. U posljednja 24 sata broj novozaraženih također je porastao na 7091, a umrlo je 109 osoba.

Pošto je do utorka broj novozaraženih ukazivao na blagi pad, u srijedu je opet uslijedio drastičan porast. Ukupan broj umrlih u Austriji narastao je na 2058.

Njemačka i Švicarska registrirale su brojeve od 17.561, odnosno 6114 novih potvrđenih slučajeva koronavirusa u jednom danu.

U Njemačkoj je u 24 sata od posljedica Covida-19 umrlo 305 osoba, a u susjednoj Švicarskoj 85, objavile su tamošnje zdravstvene vlasti.

U Švedskoj su posljednjih dana također zabilježeni rekordni brojevi novozaraženih i umrlih od Covida-19, pa su lokalne vlasti uvele nova ograničenja na javna okupljanja i pojačale javnu kampanju kojom se građani pozivaju da izbjegavaju socijalne kontakte.

Obrazovne institucije također su pozvane da dio nastave održavaju online, premda se švedske vlasti zasad ne odlučuju na potpuno zatvaranje škola i sveučilišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!