12:29 / 06.10.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Dnevni broj zaraženih COVID-om u Poljskoj porastao 70 posto

Dnevni broj zaraženih u Poljskoj porastao 70%

Dnevni broj zaraženih u Poljskoj porastao 70%

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dnevni broj zaraženih COVID-om u Poljskoj porastao je oko 70 posto prošli tjedan na oko 2000, rekao je vladin dužnosnik u srijedu te upozorio da se u zemlji ubrzava četvrti val.

Poljski zdravstveni sustav u proljeće je bio preopterećen zbog trećeg vala pandemije u kojoj je zabilježeno više od 35.000 dnevnih slučajeva, ali vlasti vjeruju da će ove jeseni cijepljenje pomoći u kontroli broja zaraženih.


- Današnji su podaci upozoravajuće crveno svjetlo, rekao je Waldemar Kraska, zamjenik ministra zdravstva za javni servis Polskie Radio 1, dodajući da je u srijedu prijavljeno 2085 slučajeva.


- Ovo je zadnji trenutak kada bismo se trebali cijepiti jer se četvrti val definitivno ubrzava, i to u onim regijama gdje je broj cijepljenih najmanji, dodao je.


Poljska je posljednjih mjeseci usporila tempo svog programa cijepljenja, a mnogi ljudi u ruralnim južnim i istočnim regijama odlučili su da se ne cijepe.


Međutim, Kraska je rekao da vlada ne planira ponovno uvesti velika ograničenja u javnom životu koja su bila tijekom prijašnjih valova pandemije.


- Ne planiramo ograničenja u gospodarstvu, ako to učinimo, bit će točno određena, na razini okruga, gradova, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!