Donacijom Belgije nabavljena nova oprema za Odjel pedijatrije sisačke bolnice

15:59 / 11.01.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Donacija 72 tisuće kuna

Donacija 72 tisuće kuna

Foto: Nikola Cutuk / Pixsell

Belgijsko velposlanstvo s veleposlanikom Nicolaasom Buyckom na čelu prikupilo je i u utorak predalo donaciju sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić".


Donacijom vrijednom 72.000 kuna već je nabavljena i montirana najnužnija medicinska oprema za bolnički Odjel pedijatrije. Nabavljen je stol za reanimaciju, krevetići, aspirator, ormarići i druga oprema, a dio opreme još se očekuje.

Veleposlanik Buyck tom je prigodom rekao zašto su se odlučili pomoći sisačkoj bolnici.

- Mislimo da pomaganjem ovoj bolnici pomažemo ne samo jednom određenom gradu, osobi ili obitelji, već cijeloj županiji, jer ova bolnica je ustanova koja se brine o svim pacijentima šire regije, a ne samo Siska. Odlučili smo se za Odjel pedijatrije jer su djeca najranjiviji članovi našeg društva, kojima je naša skrb najpotrebnija. Ona su naša budućnost, rekao je belgijski veleposlanik.

Govoreći o štetama koje je prouzročio razorni potres, ravnatelj Opće bolnice, Tomislav Dujmenović je podsjetio da je i Odjel pedijatrije pretrpio golemu štetu.

- Zbog velikih oštećenja, odjel sada djeluje u zgradi ginekologije. Zahvaljujući donacijama, odjel sada ima osjetno bolje uvjete nego prije nekoliko mjeseci. Budući da je u potresu oštećena i oprema, vaša nam je donacija dragocjena, rekao je Dujmenović.

U organizaciji donacije sudjelovalo je i sisačko Društvo "Naša djeca", u čije je ime zahvalila pedijatrica Anica Persoglia Petrac.

Istaknula je kako tom odjelu gravitiraju sva djeca s područja županije pa im je time ta oprema još vrjednija.

Uz riječi zahvale, sisačko-moslavački dožupan Mihael Jurić je istaknuo važnost donacije, a iskoristio je priliku da zahvali djelatnicima Opće bolnice na naporima u zaštiti zdravlja tijekom pandemije te nakon potresa.

Nakon primopredaje opreme između Veleposlanstva, Društva "Naša djeca" i Opće bolnice, razmijenjeni su prigodni darovi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!