07:17 / 12.01.2018.

Autor: HRT

Donald Tusk usporedio zapadni Balkan s Igrom prijestolja

-

-

Foto: - / -

"Povijest Balkana je dramatičnija i zanimljivija od scenarija 'Igre prijestolja' iako nema zmajeva", rekao je Tusk u slikovitom govoru punom anegdota i povijesnih referenci.
Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je na jučerašnjoj inauguraciji bugarskog predsjedanja Europskom unijom u Sofiji - usporedio zapadni Balkan s tv-serijom 'Igra prijestolja', ali bez zmajeva.

U govoru na bugarskom je Tusk, bivši poljski premijer spomenuo prioritete novog rotirajućeg predsjedništva, a to su europska perspektiva zapadnog Balkana tj. zemalja bivše Jugoslavije i Albanije. "Povijest Balkana je dramatičnija i zanimljivija od scenarija 'Igre prijestolja' iako nema zmajeva", rekao je u slikovitom govoru punom anegdota i povijesnih referenci.

"Željeli bismo da sadašnjost i budućnost Balkana manje sliče dramatičnim filmovima. Ljudi te regije zavrjeđuju stabilnost i blagostanje", naglasio je. On je pohvalio napredak, hrabrost i odlučnost koji su doveli do europskih uspjeha Bugarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!