Draghi: Putin kaže da nije pravo vrijeme za primirje u Ukrajini

31.03.2022.

13:34

Autor: T.V./HRT/Reuters

Talijanski premijer Mario Draghi

Talijanski premijer Mario Draghi

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je talijanskom premijeru Mariju Draghiju da još nisu stvoreni uvjeti za prekid vatre u Ukrajini, rekao je Draghi na konferenciji za novinare u četvrtak upitan o telefonskom razgovoru s Putinom prethodnog dana.

Draghi je također rekao da mu je Putin rekao da postojeći plinski ugovori ostaju na snazi ​​i da će europske tvrtke nastaviti plaćati u eurima i dolarima, a ne u rubljama.

- Ono što sam razumio, ali možda griješim, jest da je konverzija plaćanja interna stvar Ruske Federacije, rekao je Dragi.

Italija ne očekuje prekid isporuke plina iz Rusije, izjavio je u četvrtak premijer Mario Draghi, dodavši kako vjeruje da je Rusija odustala od zahtjeva za plaćanjem u rubljima.

- Ne, nisu u opasnosti, odgovorio je Draghi na konferenciji za novinare na pitanje o isporukama plina iz Rusije koji čini značajan udio talijanskog uvoza.

Upitan o povećanim izdacima za obranu nakon ruske invazije na Ukrajinu, Draghi je rekao da će Italija postići cilj NATO-a o trošenju 2% BDP-a na obranu u 2028., dodajući da to nije sporno među članovima njegove koalicije.

Međutim, Draghi je rekao da vlada ne predviđa konkretno povećanje izdataka za obranu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!