21:05 / 11.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

Drastičan pad popularnosti Janšine vlade i to u samo mjesec dana

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Popularnost slovenske vlade premijera Janeza Janše pala je u mjesec dana 13 posto, pokazuju ankete objavljene u ponedjeljak.
Popularnost slovenske vlade premijera Janeza Janše pala je u mjesec dana 13 posto, pokazuju ankete objavljene u ponedjeljak.

Koalicijsku vladu Janeza Janše pozitivno ocjenjuje 31 posto, a negativno 36 posto građana, prema anketi lista Delo.

To je značajan pad u odnosu na anketu istog lista iz travnja kada je vladu podržavalo 44 posto, a negativno ocjenjivalo 20 posto ispitanika.

- Nakon početnog oduševljenja birača, kad je rejting nove Janšine vlade u prvom mjesecu mandata bio viši nego ga je ranija Šarecova vlada ikada imala, ankete pokazuju da se je udio birača koji su njome zadovoljni smanjio, navodi vodeći slovenski dnevnik.

Kada bi se raspisali novi izbori, relativnu većinu opet bi dobila Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) za koju bi glasalo 16,3 posto anketiranih.

Na drugom bi mjestu sa 14 posto bila Lista Marjana Šareca, stranka koju sada iz oporbe vodi bivši predsjednik vlade, pokazuje anketa.

To je dva posto više nego prošli mjesec.

U Ljubljani i nekim drugim gradovima krajem tjedna održani su prosvjedi protiv vladinih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, njezina odnosa prema novinarima i navodnim nepravilnostima prilikom nabave opreme i zaštitnih sredstava za borbu protiv koronavirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!