16:09 / 04.11.2020.

Autor: V.K./Hina

Državljani sedam zemalja među žrtvama napada u Beču

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: - / REUTERS

Dvoje Austrijanaca, Nijemac i državljanin Sjeverne Makedonije ubijeni su u terorističkom napadu u Beču , priopćila je bečka policija.
Dvoje Austrijanaca, Nijemac i državljanin Sjeverne Makedonije ubijeni su u terorističkom napadu u Beču , priopćila je bečka policija.

➡️ Život u Beču polako se normalizira
➡️ IS preuzeo odgovornost za napad u Beču
➡️ Turska slavi "dvojicu heroja" u Beču, tijekom napada Bečka opera nastavila svirati

Ozlijeđeni, njih 23, većinom su Austrijanci, ali su među njima i državljani Njemačke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Luksemburga i Afganistana.
Tri osobe su i dalje na odjelu intenzivne njege, ali su stabilno, priopćile su gradske bolnice.

Kujtim Fejzulai (20) ubio je u napadu u Beču u ponedjeljak navečer četiri osobe i ranio njih više od 20, u pucnjavi u samom središtu grada, prije nego li ga je austrijska policija ubila zaustavivši ga u smrtonosnom pohodu.

Slovačka policija je objavila u srijedu da su vlasti u Bratislavi upozorila Austriju na napadača nakon što je pokušao kupiti streljivo u toj zemlji.

- Slovačka policija ovog je ljeta bila obaviještena da sumnjive osobe iz Austrije pokušavaju kupiti streljivo u Slovačkoj. Ipak, oni nisu uspjeli obaviti kupnju, objavila je uprava slovačke policije iz Bratislave na Facebooku. Također je navela  da je izvješće o tome odmah proslijeđeno austrijskoj policiji.

Švicarske vlasti potvrdile su u srijedu da su dvojica muškaraca uhićena nedaleko od Zuericha "očito prijatelji" napadača iz Beča i rekle da policija istražuje prirodu njihovih odnosa.

Dvojica mladića, u dobi od 18 i 24 godina, uhićena su u utorak u gradu Winterthuru na sjeveru Švicarske.

Austrijska policija uhitila je 14 osoba dok pokušava utvrditi je li Fejzulai imao pomagače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!