11:39 / 13.05.2020.

Autor: V.K./Hina

Dva slovenska prijevoznika "pala" u Italiji i Engleskoj s velikim pošiljkama droge

Ilustracija: REUTERS/Thomas Mukoya

Ilustracija: REUTERS/Thomas Mukoya

Foto: - / REUTERS

Dva slovenska prijevoznika "pala" su ovih dana u Italiji i Velikoj Britaniji s rekordnim količinama droge otkrivene u njihovim vozilima.
Dva slovenska prijevoznika "pala" su ovih dana u Italiji i Velikoj Britaniji s rekordnim količinama droge otkrivene u njihovim vozilima, prenose mediji, a slovenska policija potvrdila je da je u kontaktu s organima sigurnosti u tim zemljama.

Prošlog tjedna je u engleskom Doveru uhićen 50-godišnjak iz Kopra koji je u teretnom vozilu imao 82 kilograma kokaina i tri kilograma heroin.

Talijanski karabinijeri iz Gorizije su u kamionu 46-godišnjaka otkrili 40 kilograma kokaina izvanredne čistoće, zaustavivši vozilo čim je prešlo granjični prijelaz Vrtojba.

Droga je bila skrivena u rezervoaru vozila i vjerojatno namijenjena tržištu na sjeveru Italije oko Milana.  Riječ o jednoj od većih zapljena droge na tom pograničnom području, piše list "Primorske novice".

Slovenska policija potvrdila je da su obaviješteni o spomenutim slučajevima i da surađuju sa sigurnosnim organima država u kojima su pritvoreni slovenski državljani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!