10:48 / 16.07.2021.

Autor: HRT/Hina

Eiffelov toranj otvoren nakon višemjesečnog zatvaranja

Eiffelov toranj

Eiffelov toranj

Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes

Eiffelov toranj otvara se za posjetitelje u petak nakon višemjesečnog zatvaranja u sklopu epidemioloških restrikcija. Ulaznice su rasprodane online. 

Eiffelov toranj zatvoren je krajem prošle godine zbog pandemije koronavirusa, kada je vlada zatvorila za posjetitelje mjesta na kojima bi se mogao okupiti veći broj ljudi.

Pariška atrakcija bila je zatvorena za posjetitelje i tijekom dijela proljeća 2020., kada se virus počeo širiti Europom. Posjetitelji Eiffelovog tornja moraju nositi maske i održavati socijalnu distancu.

Od 21. srpnja stupaju nove restriktivne mjere na snagu, pa će posjetitelji morati pokazati negativni test, dokaz o cijepljenju ili o preboljenju.

To pravilo ne vrijedi trenutno za maloljetnike. Toranj star preko 130 godina, smješten blizu rijeke Seine, uobičajeno posjeti oko 7 milijuna ljudi svake godine.

Prošle je godine zabilježen oštar pad broja posjetitelja zbog epidemioloških restrikcija i manje međunarodnih turista.

Spomenik, poznat i kao "dame de fer" (željezna dama), dovršen je za Parišku svjetsku izložbu 1889.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!