18:19 / 19.01.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

EK Deutsche Telekomu mora platiti kompenzaciju za neisplaćene kamate

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Europska komisija mora Deutsche Telekomu platiti kompenzaciju za neisplaćene kamate na preplaćeni iznos kazne koju mu je izrekla zbog kršenja europskih propisa o ravnopravnom tržišnom natjecanju, presudio je Opći sud EU-a.

EK je Deutsche Telekomu 2014. izrekla kaznu od 31 milijun eura zbog kršenja propisa o ravnopravnom natjecanju na slovačkom tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu.

Njemačka kompanija žalila se na odluku, ali je 2015. platila kaznu. Opći sud EU-a smanjio je iznos kazne za 12 milijuna eura i Europska komisija vratila je 2019. njemačkoj kompaniji taj iznos, ali je odbila platiti kamate, tvrdeći da nije ostvarila takav prihod.

DT je zatražio isplatu kamata i druga najviša sudska instanca u EU presudila je u srijedu u njegovu korist.

Komisija je dužna platiti kamatu čak i ako nije ostvarila takav prihod od preplaćenog iznosa dok je njime raspolagala, presudili su suci, odredivši EK da Deutsche Telekomu isplati kompenzaciju od 1,75 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!