10:28 / 22.03.2020.

Autor: HRT

EK prati stanje i nudi pomoć Hrvatskoj

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Naš Koordinacijski centar za odgovor na hitne situacije u kontaktu je s hrvatskim vlastima. Spremni smo pomoći - objavio je povjerenik za krizne situacije Janez Lenarčič.
Europska komisija je poručila u nedjelju da prati situaciju u Hrvatskoj nakon potresa u Zagrebu i da je spremna pomoći.

- Pozorno pratimo stanje na terenu u Hrvatskoj nakon potresa u Zagrebu. Naš Koordinacijski centar za odgovor na hitne situacije u kontaktu je s hrvatskim vlastima. Spremni smo pomoći - objavio je povjerenik za krizne situacije Janez Lenarčič.

Ursula von der Leyen: EU stoji uz Hrvatsku!

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen razgovarala je telefonski u nedjelju ujutro s premijerom Andrejem Plenkovićem i poručila da EU stoji uz Hrvatsku. - Jutros sam telefonski razgovarala s premijerom Plenkovićem, koji me informirao o jakom potresu u Zagrebu. Teška situacija za Hrvatsku: potres i koronavirus. Naše misli su s Hrvatskom. Budite jaki! EU je s vama! - poručila je preko twittera predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Osim predsjednice Komisije oglasili su se i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel s izrazima potpore i spremnošću da pomognu.

Dva snažna potresa, prvi jakosti 5,3 drugi jakosti 5,0, pogodila su prije toga u nedjelju ujutro Zagreb te još jedan jakosti 3,7.

Epicentri potresa bili su desetak kilometara sjeverno od Zagreba na dubinama od pet do 10 kilometara, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!