13:51 / 19.04.2018.

Autor: M.M./Hina

EK: Šešeljev ispad ne pripada demokratskim institucijama

-

-

Foto: - / -

Inicident koji je jučer izazvao Vojislav Šešelj ne bi trebao imati mjesta u demokratskim institucijama i predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocijenila je EK.
Inicident koji je jučer u Skupštini Srbije izazvao srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ne bi trebao imati mjesta u demokratskim institucijama i predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocijenila je Europska komisija.

Ono što smo jučer vidjeli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusjedskim odnosima, regionalnoj suradnji i pomirbi, izjavio je glasnogovornik Komisije Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, komentirajući jučerašnji incident u Beogradu.

Srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Šešelj gazio je u Skupštini Srbije hrvatsku zastavu i vrijeđao saborsko izaslanstvo koje je zbog toga prekinulo planirani dvodnevni boravak u Srbiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!