11:48 / 18.04.2018.

Autor: D.M./HRT

Ekaterina Zaharieva: Pošaljite najbolje ljude u Bruxelles!

-

-

Foto: - / -

Koje pouke naša zemlja može izvući iz bugarskih iskustava i kako se život stanovnika te zemlje promijenio od pristupanja EU-u Studiju 4 govorila je bugarska šefica diplomacije.
Bugarska je kao predsjedateljica Vijećem Europske unije zakoračila u drugu polovicu svoga mandata, a njezini prioriteti, poput očuvanja sigurnosti i stabilnosti i uključivanja zemalja JI Europe u uniju, izrazito su važni i za našu zemlju. Hrvatska bi za manje od dvije godine trebala preuzeti europsko kormilo pa je nedavno i predsjednica Grabar Kitarović otišla u Sofiju po korisne savjete.

Koje pouke naša zemlja može izvući iz bugarskih iskustava i kako se život stanovnika te zemlje promijenio od pristupanja Europskoj uniji u razgovoru s bugarskom šeficom diplomacije Ekaterinom Zaharievom u Sofiji je provjerio Gordan Žvanović. Ministrica Zaharieva istaknula je kako vjeruje da će RH biti uspješna u predsjedanju Vijećem Europe. Savjetovala je Hrvatskoj da educiramo stručnjake i 'najbolje ljude u Bruxelles'.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!