06:46 / 08.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Erdogan opet prijeti otvaranjem granice za migrante

-

-

Foto: - / -

Postoji nova migrantska prijetnja iz sirijske regije Idlib. Ili ćete podijeliti taj teret ili ćemo otvoriti vrata, rekao je turski predsjednik.
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ponovio je svoju prijetnju da će otvoriti granice za sirijske izbjeglice, dodavši kako Ankara ne bi mogla sama podnijeti još jedan priljev migranata iz Sirije.

Postoji "nova migrantska prijetnja" iz sirijske regije Idlib. Ili ćete podijeliti taj teret ili ćemo otvoriti vrata, rekao je Erdogan i pozvao Europsku uniju da financijski pomogne. Dodao je kako EU još uvijek nije ispunila svoje obećanje o financijskoj pomoći.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

EU je 2016. pristao Ankari poslati 6 milijardi eura u zamjenu za zasutavljanje migranata na turskom teritoriju. Erdogan tvrdi kako je Turska dosad na sirijske izbjeglice potrošila oko 40 milijardi dolara, a da je EU dala oko "3 milijardi eura".

Glasnogovornica EU-a za migracije Natasha Bertraud je u četvrtak, nakon prve Erdoganove prijetnje otvaranjem granica, kazala kako je EU već isplatio 5,6 milijardi eura. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!