14:32 / 26.03.2018.

Autor: D.M./Hina

Erdogan: Ulazak u EU ostaje strateški cilj Turske

-

-

Foto: - / -

"Nećemo dopustiti da se neke sredine usprotive integraciji Turske u EU kao respektabilne, jednake i punopravne članice", rekao je Erdogan.
Predsjednik EK Jean-Claude Juncker te predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk razgovarat će večeras s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom na radnoj večeri u bugarskoj Varni.

Prije nego je otputovao u Varnu u Bugarskoj na summit s čelnicima europskih institucija turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da ulazak u Europsku uniju ostaje "strateški cilj" za Ankaru. "Čekamo da se uklone prepreke pregovorima te da se revitalizira pristupni postupak. Ponovit ćemo to još jednom čelnicima EU-a", dodao je turski predsjednik. "Nećemo dopustiti da se neke sredine usprotive integraciji Turske u EU kao respektabilne, jednake i punopravne članice", rekao je on dodajući da se različiti kriteriji spram Turske neće "tolerirati".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!