17:09 / 28.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Erjavec: Neću predložiti sankcioniranje Rusije, slučaj u Salisburyju je neraščišćen i bizaran

-

-

Foto: - / -

Slovenija je jedna od osam članica Europske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mjere kojima bi izrazile solidarnost s Velikom Britanijom.
Slovenija je jedna od osam članica Europske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mjere kojima bi izrazile solidarnost s Velikom Britanijom zbog napada nervnim otrovom na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripala u Salisburyju. Ministar vanjskih poslova Karl Erjavec rekao je da ih vladi, koja bi o tom slučaju trebala raspravljati sutra, neće ni predložiti.

Za sada mislim da je najprije potrebno raščistiti što se u Salisburyju dogodilo, riječ je o vrlo nejasnom i bizarnom slučaju, kazao je Erjavec.

Erjavec je već početkom ovog tjedna kazao da Slovenija za sada ne razmišlja o diplomatskim sankcijama, odnosno simboličnom otkazivanju gostoprimstva jednom ruskom diplomatu iz veleposlanstva Rusije u Ljubljani te da o tome što se u Salisburyju dogodilo tek treba ustvrditi međunarodna istraga.

Slovenski ministar vanjskih poslova rekao je da on ne vidi razloga za takav potez i da ga neće predložiti, ali da će o tome biti vođena rasprava, pa treba vidjeti što će se nakon nje zaključiti.

Oporba desnog centra, kako navode neki mediji u Sloveniji, nije zadovoljna takvim stajalištem vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!