22:13 / 16.03.2020.

Autor: Jasna Paro/IMS/HRT

EU daje 80 milijuna eura tvrtki CureVac

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Foto: - / REUTERS

CureVac je mala njemačka tvrtka koja se prilbližila otkriću cjepiva protiv koronavirusa. Ono bi zbog njihove inovativnosti bilo vrlo jeftino i široko dostupno.
Europska Komisija danas je odlučila s 80 milijuna eura pomoći tvrtku CureVac iz Tibingena koja već neko vrijeme vrlo uspješno razvija cjepivo protiv koronvirusa. Ta je odluka donesena nakon video sastnka predsjednice Komisije Ursule von der Leyen, s podpredsjednicom Europske investicijske banke i upravom tvrtke CureVac.

- Mediji: Trump Nijemcima pokušava oteti prava na cjepivo

CureVac je mala ali vrlo uspješna njemačka tvrtka koja uz pomoć visoke  tehnologije  razvija projekt skladištenja različitih cjepiva bez frižidera. U svojim istraživanjima   prilbližili su se otkriću cjepiva protiv koronavirusa koje bi zahvaljujući njihovoj tehnološkoj inovativnosti bilo vrlo jeftino za proizvodnju i široko dostupno.

- U SAD-u počinje kliničko ispitivanje cjepiva protiv koronavirusa 

Zbog toga je i Donald Trump nedavno izrazio želju da kupi i razvije tu tvrtku. U Komijsji  su odbili povezati ovu  financijsku injekciju s ponudom  američkog predsednika

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!