12:19 / 16.11.2020.

Autor: HRT

"Europski plan oporavka"

-

-

Foto: - / -

Unija je, kažu panelisti, na krizu pravodobno reagirala kroz program SURE i plan "Europa sljedeće generacije".
Kriza izazvana koronavirusom ne smije produbiti razlike unutar država Europske unije i smanjiti standard građana", poruke su s digitalne konferencije pod nazivom "Europski plan oporavka". Unija je, kažu panelisti, na krizu pravodobno reagirala kroz program SURE i plan "Europa sljedeće generacije".

- Hrvatska će biti najveći korisnik tih sredstava u relativnom smislu, moći će iskoristiti više od 6 milijardi eura u potporama, a to se može povećati i do 9 milijardi ako će se koristiti i zajmovi, istaknuo je povjerenik Europske komisije za gospodarstvo Paolo Gentiloni.

- Za RH je ovo jedinstvena prilika i ne treba dodatno naglašavati koliko je važno iskoristiti dostupna sredstva za reforme i investicije, koje će učiniti naše gospodarstvo snažnijim i konkurentnijim, te ujedno poboljšati standard naših građana, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!