11:34 / 16.06.2020.

Autor: Silvana Skočajić/T.D./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Eurozastupnici o gospodarskom oporavku Europske unije

-

-

Foto: - / -

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je videokonferenciju sa zastupnicima Toninom Piculom, Karlom Resslerom i Ružom Tomašić.
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je videokonferenciju sa zastupnicima Toninom Piculom, Karlom Resslerom i Ružom Tomašić.

Uoči plenarne sjednice u Bruxellesu, govorili su o gospodarskom oporavku EU-a te ostalim temama na dnevnom redu zasjedanja.

- Ipak smo usuglasili ne samo potrebu da se raspravlja o onome što se događa u SAD-u nakon ubojstva Georgea Floyda. Usuglasili smo se da donesemo posebnu rezoluciju s tim da neće biti samo riječi o rasizmu, rekao je Tonino Picula, europski zastupnik.

- Na plenarnoj sjednici se izglasavaju smjernice temeljem kojih bi Europska komisija trebala predstaviti prvi nacrt proračuna za važnu godinu, za prvu godinu novog višegodišnjeg financijskog okvira. Za godinu nakon globalne pandemije, rekao je Karlo Ressler, europski zastupnik (HDZ-EPP).

- Što se tiče turizma, tu treba velika pomoć, pogotovo one države kao što je Hrvatska gdje se puno očekivalo od turizma, rekla je Ruža Tomašić, europska zastupnica (HKS-EKR).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!