18:42 / 27.10.2020.

Autor: I.Z./Hina

Evakuirano područje oko Slavoluka pobjede i Eiffelovog tornja u Parizu

Foto: Charles Platiau/REUTERS

Foto: Charles Platiau/REUTERS

Foto: - / REUTERS

U Francuskoj je na snazi visoki stupanj pripravnosti nakon ubojstva nastavnika ovoga mjeseca.
Područje oko Slavoluka pobjede i Eiffelovog tornja u središtu Pariza evakuirano je danas nakon dojave o bombi i pronalaska torbe sa streljivom, rekao je policijski glasnogovornik za Reuters. ➡️ Još sedmero ljudi uhićeno zbog ubojstva francuskog nastavnika
➡️ Muslimansko vijeće: Muslimani u Francuskoj nisu progonjeni

On je izjavio da su linije podzemne željeznice na tom području također evakuirane. Park Champ de Mars oko Eiffelovog tornja nakratko je evakuiran nakon što je pronađena torba sa streljivom. Prije toga je evakuirano područje oko Slavoluka pobjede zbog prijetnje bombom.

U Francuskoj je na snazi visoki stupanj pripravnosti nakon ubojstva nastavnika ovoga mjeseca. Osamnaestogodišnji musliman, bijesan zbog korištenja karikatura proroka Muhameda na školskom satu, odsjekao mu je glavu.

Već je bilo nekoliko lažnih dojava o bombi, a zadnja je bila na željezničkoj postaji u Lyonu prošli tjedan i kod Eiffelovog tornja prije mjesec dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!