16:26 / 25.03.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Francuska ministrica na liječenju kisikom

Ministrica  Roselyne Bachelot  na liječenju kisikom

Ministrica Roselyne Bachelot na liječenju kisikom

Foto: Gonzalo Fuentes / REUTERS

 Francuska ministrica kulture Roselyne Bachelot, oboljela od bolesti COVID19 na liječenju je pojačanom terapijom kisikom. 

Roseline Bachelot (74) u subotu je objavila da je pozitivna nakon što je primijetila respiratorne simptome, a u srijedu je objavljeno da je hospitalizirana. 


Danas je na Twitteru objavila da je na terepiji kisikom i da o njoj brine iznimno  dobro osoblje.Roselyne Bachelot je druga članica franucske vlade koja je oboljela od koronavirusa i hospitalizirana, nakon ministrice rada Élisabeth Borne (59) koja je u srijedu izašla iz bolnice. 


Bivša ministrica zdravlja Bachelot je 17. ožujka primila prvu dozu cjepiva i za tri dana objavila da je zaražena.


Na čelo ministarstva kulture imenovana je u srpnju kada je naslijedila Francka Riestera, koji je također bio zaražen prije godinu dana.


Nakon preuzimanja dužnosti u ministarstvu suočila se s posljedicama zdravstvene krize u kulturi. U Francuskoj su od 30. listopada zatvoreni muzeji, kina i kazališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!