07:59 / 22.10.2020.

Autor: P.F./Hina

Francuska prešla milijun zaraženih, Njemačka više od 10.000 u 24 sata

-

-

Foto: - / -

Španjolska je također prešla broj od milijun zaraženih koronavirusom pa je uz Francusku daleko ispred svih drugih zemlja EU-a po broju inficiranih.
Francuska je prešla milijun zaraženih koronavirusom, a u Njemačkoj je prvi put zabilježen dnevni porast od više od 10.000 novih slučajeva, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins i instituta RKI.

Francuske vlasti u srijedu su objavile da je u toj zemlji 26.676 novih slučajeva, što je šesti put u 12 dana da zemlja ima više od 25.000 novozaraženih. U Francuskoj je ukupno 34.075 umrlih, stoji na stranici Sveučilišta Johns Hopkins.

Prema njihovim podacima u četvrtak ujutro, Francuska sada ima 1.000.369 zaraženih.

Španjolska je također prešla broj od milijun zaraženih koronavirusom pa su te dvije zemlje daleko ispred svih drugih zemlja EU-a po broju inficiranih.

Broj potvrđenih slučajeva u Njemačkoj narastao je u jednom danu za 11.287, pokazuju podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti u četvrtak.

Dan prije bilo je 7830 novozaraženih. Njemačka sada ima ukupno 392.049 pozitivnih na koronavirus i nakon još 30 novih potvrđenih smrtnih slučajeva ukupno 9905 umrlih.

Iako je stopa zaraze u Njemačkoj niža nego u dobrom dijelu ostatka Europe, ona se ubrzano povećava otkad je došlo hladnije vrijeme, a političari upozoravaju da se stroge epidemiološke mjere moraju poštovati ako se želi da se trend preokrene. U srijedu je ministar zdravstva Jens Spahn dobio pozitivan test na koronavirus.

Broj ukupno zaraženih u svijetu prešao je 41 milijun, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!