20:43 / 17.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Francuska prešla prag od dva milijuna potvrđenih slučajeva covida-19

Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Foto: - / REUTERS

Drugi val je snažan, smrtonosan, večeras prelazimo prag od dva milijuna oboljelih od covida-19, rekao je Salomon.
Francuska je prešla prag od dva milijuna potvrđenih slučajeva covida-19 od početka epidemije, rekao je čelnik Agencije za javno zdravstvo Francuske Jérôme Salomon.

➡️ Covid-19 u Europi: Francuska i Belgija preuzimaju kontrolu nad širenjem zaraze

➡️ COVID-19 - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu
➡️ EK odobrio peti ugovor o nabavi cjepiva protiv covida-19
➡️ Đikićev apel za Vukovar i Škabrnju
➡️ Đikić: Stožer iznosi netočne informacije, strože mjere u drugim zemljama djeluju 
➡️ Đikić: Bez novih mjera, broj zaraženih i umrlih će rasti 


- Drugi val je snažan, smrtonosan, večeras prelazimo prag od dva milijuna oboljelih od covida-19" s 2.036.755 potvrđenih slučajeva, rekao je Salomon na konferenciji za novinare, odnosno 45.552 slučajeva više u posljednja 24 sata u odnosu na podatke agencije za javno zdravstvo od ponedjeljka.

Salomon je dodao da je u ponedjeljak nezabilježeni broj od 33.500 covid pacijenata hospitalizirano u Francuskoj iako "naši zajednički napori počinju donositi rezultate i epidemija se usporava".

Tijekom vrhunca epidemije u proljeće broj hospitaliziranih covid pacijenata je sredinom travnja dosegao vrhunac s 32.292 pacijenta, uz 6500 ljudi na respiratoru.

"Pritisak na bolnice je i dalje snažan", rekao je Salomon, uz 4854 covid pacijenata na respiratoru, od ukupno više od 8000 pacijenata raznih bolesti.
U bolnicama je u 24 sata umrlo 437 oboljelih, a ukupno je najmanje 46.273 umrlih od početka epidemije, dodao je.

Ukupno "blizu 26 milijuna PCR testova je objavljeno od ožujka i novi antigenski testovi su dodatni adut" uz 32.935 testiranih pozitivnih od početak studenoga zahvaljujući tim brzim testiranjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!