09:46 / 16.03.2020.

Autor: I.D./HINA

Francuska se bori da ograniči širenje koronavirusa u zemlji

Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Foto: - / REUTERS

Salomon je izrazio žaljenje zbog toga što su mnogi Parižani u velikim brojevima izašli u nedjelju, unatoč službenim preporukama da ostanu u svojim domovima.
Francuska se bori da ograniči širenje koronavirusa u zemlji, kazao je u ponedjeljak francuski dužnosnik Jerome Salomon zadužen za javno zdravstvo dok vlasti razmatraju hoće li uvesti djelomičnu blokadu zemlje.

Salomon je izrazio žaljenje zbog toga što su mnogi Parižani u velikim brojevima izašli u nedjelju, unatoč službenim preporukama da ostanu u svojim domovima. Vlasti su zatvorile barove i restorane širom zemlje.

- Mnogo ljudi nije shvatilo da mora ostati u svojim domovima i ta nedovoljno poštivanje preporuke znači da ne uspijevamo ograničiti širenje epidemije, kazao je Salomon za France Inter radio.

Dan ranije ministar zdravlja Olivier Veran pozvao je ljude da poštuju snažne društvene mjere.

Salomon je dodao da bi bilo katastrofalno kad bi Francuska došla do točke da mora birati koje će oboljele spašavati.

- Ovog jutra pozivam Francuze da se mobiliziraju u borbi, rekao je.

Broj preminulih od oboljenja Covid 19 u nedjelju je porastao u Francuskoj za više od trećine u odnosu na dan ranije i ukupno je u toj zemlji preminulo 127 osoba, a više od 5400 zaraženo je.

Prema medijskim izvorima Francuska priprema odluke kojima će biti djelomično ograničeno kretanje stanovnika kako bi se vlasti izborile sa širenjem bolesti.

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!