Francuski parlament odobrio najnovije mjere protiv COVID-a

08:09 / 06.01.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Pariz

Pariz

Foto: Gonzalo Fuentes / REUTERS

Francuski parlament odobrio je u četvrtak najnovije vladine mjere u borbi protiv COVID-19, među njima i COVID potvrdu, omogućivši malo predaha predsjedniku Emmanuelu Macronu nakon kritika njegova napada na necijepljene.


Zakon o COVID potvrdama odobrilo je 214 zastupnika, 93 je glasalo protiv, dok je 27 bilo suzdržano. Mjere će zatim razmatrati Senat, koji će ih ispitati prije daljnjeg odobrenja.

Vladajuća stranka Republika u pokretu ranije je ovog tjedna branila Macronovu upotrebu grubog jezika dok je Macron pojačao svoju kampanju protiv onih koji nisu u potpunosti cijepljeni protiv COVID-19, nakon što su njegove riječi izazvale osudu oporbe i pomiješane reakcije birača.

Macron je rekao da želi "razbjesniti" necijepljene ljude zakomplicirajući im živote da bi se na kraju cijepili. Govorio je to u intervjuu za list Le Parisien, u kojem je također necijepljene ljude nazvao neodgovornim i nedostojnim da se smatraju građanima.

Francuska je u srijedu zabilježila rekord od više od 332.000 novozaraženih COVID-19 u posljednja 24 sata i još 246 smrtnih slučajeva od COVID-a u bolnicama, dok se zemlja bori protiv petog vala virusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!