Francuski putnici tužili Costa Cruises zbog širenja Covida i smrti

10.08.2020.

09:40

Autor: I.D./HINA

default error photo
Skupna tužba u kojoj su i tri optužbe obitelji čiji su članovi preminuli od Covida-19 tereti talijansku tvrtku za nemar i druge propuste tijekom krstarenja na brodu Costa Magica.
Oko 850 francuskih putnika s broda na kojemu je izbila epidemija koronavirusa i u ožujku nije uspijevao pristati ni u jednu luku podnijelo je protiv tvrtke Costa Cruises skupnu tužbu u Parizu sa 180 optužbi među kojima i ubojstvo iz nehaja, objavio je njihov odvjetnik u nedjelju.

Skupna tužba u kojoj su i tri optužbe obitelji čiji su članovi preminuli od Covida-19 tereti talijansku tvrtku za nemar i druge propuste tijekom krstarenja na brodu Costa Magica.

Od 6. do 13. ožujka razne luke na karipskim otocima koje je brod posjetio, a među kojima su i Trinidad i Tobago, Grenada, Barbados i Saint Lucija brodu su odbile odobriti uplovljavanje.

Kako bi nadomjestila putnicima to što ne mogu pristajati uz otoke, posada ih je poticala na korištenje prodavaonica, restorana, kazina i drugih ponuda i tretmana na brodu bez da je u dovoljnoj mjeri uvela zdravstvene mjere ili ih izvijestila da postoje mogući slučajevi zaraze na brodu, navodi se u tužbi.

Članovi posade "krivi su - putnici nisu imali gotovo nikakve informacije i tek su od lokalnih medija doznali da ima slučajeva na brodu", kazao je odvjetnik Philippe Courtois koji zastupa putnike.

Courtois je kritizirao "ekstremno površne" mjere protiv virusa na brodu.

- To je trebalo biti krstarenje iz snova, a pretvorilo se u patnju, dodao je.

Costa Cruises, koji je dio grupacije Carnival, obustavio je krstarenja širom svijeta do 15. kolovoza zbog pandemije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!