18:28 / 21.08.2020.

Autor: Hina/HRT

Gotovo čitava vlada na Islandu u karanteni do rezultata testova

Alexey Hulsov/Pixabay

Alexey Hulsov/Pixabay

Foto: - / -

Premijerka Jakobsdottir se već testirala prvi put. Ona i drugi članovi vlade trebaju se drugi put testirati u ponedjeljak.
Devet od 11 članova islandske vlade, uključujući premijerku Katrin Jakobsdottir, mora proći dvije runde testiranja na koronavirus nakon što su sudjelovali na večeri u hotelu pogođenom zarazom covida-19, izvijestila je javna televizija RUV.

Jakobsdottir se već testirala prvi put. Ona i drugi članovi vlade trebaju se drugi put testirati u ponedjeljak.

Ministrica zdravstva i ministar socijalne skrbi jedini su među ministrima koji se ne moraju testirati, s obzirom na to da nisu bili na večeri ranije ovaj tjedan.

Dok se čekaju rezultati testiranja, ministri trebaju ostati kod kuće i raditi na daljinu.

Island je postavio uvjet da svi putnici koji ulaze u zemlju moraju ići u 14-dnevnu karantenu - ili se testirati na koronavirus dva puta unutar pet dana. Između prvog i drugog testa, putnici se moraju samoizolirati. Od ovoga su izuzeta djeca rođena 2005. godine ili kasnije, kao i putnici koji su u tranzitu.

Island je sredinom srpnja kada je zemlja ublažila restrikcije predstavio opciju ili odlaska u samoizolaciju na 14 dana ili testiranja na virus.

Ta sjevernoatlantska zemlja od nešto manje od 365 tisuća ljudi zabilježila je 10 smrtnih slučajeva i oko 2.050 slučajeva zaraze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!