09:42 / 22.03.2021.

Autor: Hina/HRT

Grčka naredila liječnicima u privatnom sektoru da pomognu u borbi protiv covida

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Athit Perawongmetha / REUTERS

Grčka je naredila liječnicima u privatnom sektoru u široj regiji Atene da pomognu sustavu javnog zdravstva u borbi s rastom broja novozaraženih koronavirusom, rekao je u ponedjeljak ministar zdravstva Vasilis Kikilias.

Vlada je ranije pozvala liječnike u privatnom sektoru da pomognu jer su grčke javne bolnice preopterećene zbog porasta broja zaraza, a na odjelima intenzivne njege sve je manje kreveta. Navela da je potrebno 200 liječnika.

- Ministarstvo zdravstva tjednima šalje pozive, apelira na privatne liječnike kako bi pomogli bolnicama za vrijeme trećeg vala pandemije covida-19. Nažalost, vrlo malo ih je došlo, izjavio je Kikilias.

- Uzevši u obzir izvanredne uvjete... ministarstvo zdravstva nalaže liječnicima specijalistima, pulmolozima i liječnicima opće prakse da pruže svoje usluge, rekao je.

Grčka je zabilježila 1514 novozaraženih, a 41 osoba je umrla od posljedica covida-19 u nedjelju. Vlada će u travnju početi isporučivati besplatne testove na covid-19 po principu "uradi sam" kako bi se ublažio pritisak na zdravstveni sustav.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!