12:43 / 02.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Grčka prijavila prvi slučaj koronavirusa u logoru Moriji na Lezbosu

Ilustracija (REUTERS/Goran Tomasevic)

Ilustracija (REUTERS/Goran Tomasevic)

Foto: - / REUTERS

Grčka je prijavila prvi slučaj koronavirusa u prenatrpanom migrantskom logoru Moriji na otoku Lezbosu.
Grčka je prijavila prvi slučaj koronavirusa u prenatrpanom migrantskom logoru Moriji na otoku Lezbosu, rekla su dvojica dužnosnika ministarstva.

-
Koronavirus - nove informacije    

Četrdesetgodišnji tražitelj azila pozitivno je testiran na virus i stavljen je u izolaciju, rekao je jedan do dužnosnika za Reuters. Dodao je da vlasti nastoje ustanoviti s kojim je ljudima bio u kontaktu. 

Logor Moria u kojemu je 13.000 ljudi, često kritiziraju skupine za zaštitu ljudskih prava zbog loših životnih uvjeta. Od 1. ožujka svi migranti koji su dospjeli do Lezbosa stavljeni su u karantenu.

Grčka je zabilježila 10.524 slučaja Covida-19 od prve zabilježene zaraze u veljači i 271 smrtni slučaj povezan s Covidom-19.

Proteklih tjedana povećao se broj zaraženih, zbog čega su grčke vlasti postupno ponovno uvodile ograničenja kao bi spriječile širenje virusa.

Lezbos je blizu turske obale i stotine tisuća migranata i izbjeglica proteklih godina koristili su otok kao polazište u pokušaju da dođu do kopnenog dijela Europe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!