19:14 / 28.02.2020.

Autor: Zdenka Kardum/S.M./Dnevnik/IMS/HRT/Hina

Grčka spriječila stotine migranata da prijeđu granicu

Foto: Huseyin Aldemir/REUTERS

Foto: Huseyin Aldemir/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Stotine migranata je blokirano na ničijoj zemlji, u zoni između Grčke i Turske, a ranije je grčka vlada dala naputak o "strožoj" kontroli granica.
Samo nekoliko sati nakon što je Turska zaprijetila da će pustiti novi val azilanata prema Europi, grčki graničari spriječili su u petak stotine migranata u pokušaju prelaska graničnog prijelaza Kastanies na sjeveroistoku zemlje, doznaje se iz policijskih izvora.

Stotine migranata je blokirano na ničijoj zemlji, u zoni između Grčke i Turske, a ranije je grčka vlada dala naputak o "strožoj" kontroli granica. Prema izvoru u grčkoj vojsci, u petak ujutro je oko 300 migranata uočeno na turskoj strani granice, u području Evros.

Visoki grčki dužnosnik se požalio da Turska, nakon pogibije 33 turska vojnika u Siriji, više ne sprečava migrante koji se žele domoći Europe u sprečavanju prelaska granice. Osim skupine migranata koja je pokušala prijeći kopnenu granicu s Grčkom, turska agencija DHA je javila o dolasku migranata na obalu Ayvaicka, u pokrajini Canakkale na zapadu Turske, kako bi se od tamo prebacili na grčki otok Lesbos.

Na Lesbos je danas iz Turske stigao brod s oko 50 migranata, javili su novinari agencije France presse.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!