22:58 / 30.01.2022.

Autor: HRT/Hina

Grčka vlada preživjela glasanje o povjerenju nakon snježnog kaosa

Snijeg u Grčkoj

Snijeg u Grčkoj

Foto: - / Shutterstock

Grčka konzervativna vlada na čelu s premijerom Kiriakosom Micotakisom preživjela je u nedjelju glasanje o povjerenju sazvano zbog njezina rješavanja kaosa koji je izazvala snježna snježna oluja.

Nakon trodnevne rasprave, 156 od ukupno 300 članova parlamenta podržalo je Micotakisa, objavilo je u nedjelju predsjedništvo parlamenta.

Glasanje je zatražio Aleksis Cipras, čelnik krajnje lijeve stranke Syriza. Rasprava je bila usredotočena na obilne snježne oborine koje su pogodile glavni grad Atenu 24. siječnja i iduća tri dana. Iako su meteorolozi prognozirali snježne oborine, vlada nije uspjela zaštiti ljude, tvrdio je Cipras.

Za vrijeme snježnih oborina, u mnogim mjestima je došlo do nestanka struje, a tisuće ljudi ostale su zarobljene u svojim automobilima na autocestama i drugim glavnim prometnicama.

Micotakis se ispričao i obećao je da će ubuduće bolje organizirati civilnu zaštitu, a tijekom rasprave optužio je Ciprasa za populizam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!