15:21 / 08.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Grlić Radman: EU treba pomoći partnerskim zemljama u krizi koronavirusa

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je da EU treba pomoći partnerskim zemljama u krizi koronavirusa u zdravstvenom i gospodarskom pogledu.
Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu da EU treba pomoći partnerskim zemljama u krizi koronavirusa u zdravstvenom i gospodarskom pogledu.

- Europa, kao i ostatak svijeta, od nas s pravom očekuje sustavnu i usklađenu reakciju na krizu, rekao je Grlić Radman uoči videokonferencije Vijeća za vanjske poslove EU-a o mjerama protiv koronavirusa.

- Hrvatska kao predsjedajuća Vijećem EU-a u potpunosti je svjesna odgovornosti koju ima prema europskim građanima, ali i građanima partnerskih zemalja, rekao je hrvatski ministar.

Naglasak videokonferencije bit će na pružanju pomoći partnerskim zemljama u zdravstvenom i gospodarskom pogledu te većoj suradnji sa zemljama jugoistočne Europe.

- Očekujem još jednu potvrdu međunarodne suradnje i pružanja potpore najranjivijim državama, državama Afrike i dijelovima Azije koji su najviše izloženi pandemiji, rekao je Grlić Radman.

Šef hrvatske diplomacije ističe da "najviše možemo učiniti kada smo solidarni i vođeni idejom zajedništva".
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!