22:44 / 29.11.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

Grlić Radman: RH je zagovaratelj približavanja Ukrajine EU-u

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Potpredsjednik ukrajinske vlade za europske i euroatlantske integracije Dmytro Kuleba posjetio je Zagreb.
Potpredsjednik ukrajinske vlade za europske i euroatlantske integracije Dmytro Kuleba posjetio je Zagreb. U Banskim dvorima susreo se s premijerom Andrejom Plenkovićem, održao je sastanke u saboru, a sastao se i s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Uz razgovore o jačanju odnosa dviju zemalja, istaknuta je i potpora reformskom i europskom putu Ukrajine.

- Snažni smo zagovaratelji daljnjeg političkog udruživanja i gospodarske integracije Ukrajine u EU, istaknuo je Grlić Radman u izjavi novinarima nakon sastanka. Pozdravio je procese reformi koje Ukrajina provodi te istaknuo kako "ti napori nisu prošli nezapaženo unutar Unije". Na tom tragu istaknuo sam da Hrvatska želi pomoći Ukrajini s prijenosom znanja i iskustava po pitanju europskih integracija i mirne reintegracije okupiranih područja, rekao je Grlić Radman.

Kuleba se zahvalio "ne samo na podršci koju Hrvatska pruža u EU, nego i na podršci Hrvatske po pitanju rehabilitacije naših branitelja i djece".

Hrvatska i Ukrajina nemaju otvorenih pitanja, ali se slažu da postoji velik prostor za većom suradnjom i jačanjem odnosa. Hrvatski ministar i ukrajinski potpredsjednik vlade razgovarali su još o mogućnosti direktnog leta Kijev-Zagreb i hrvatskom predsjedanju Vijećem EU-a prvih šest mjeseci 2020.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!