21:24 / 11.05.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/T.D./HRT

Grlić Radman u posjetu Španjolskoj

Gordan Grlić Radman

Gordan Grlić Radman

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u posjetu je Španjolskoj.

Sa španjolskom kolegicom razgovarao je o gospodarskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji, o borbi protiv COVID-a i proširenju Europske unije na zapadni Balkan. U razgovoru je naglašeno da Španjolska podupire ulazak Hrvatske u OECD i njezino nastojanje da uđe u Schengen.

- Razgovarali smo o dva pitanja koja su od posebnog interesa za Hrvatsku. To je ulazak Hrvatske u schengenski prostor i OECD.  Oba ta procesa Španjolska snažno podupire i nastavit će podupirati Hrvatsku na tom putu, govori Maria Aranzazu Gonzalez Laya, španjolska ministrica vanjskih poslova.

- Hrvatska je mediteranska zemlja koja je izrazila interes da bude dio skupine MED7 i koristim priliku da zahvalim Španjolskoj na podršci u tom pogledu. Želim još jednom zahvaliti Španjolskoj što podupire još jedan od strateških ciljeva Hrvatske, a to je pridruživanje OECD-u, eurozoni te schengenskoj zoni, ističe Gordan Grlić Radman, hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!