HDZ BiH postao pridruženi član EPP-a s pravom glasa

10.03.2023.

12:46

Autor: HRT/V.G./Hina

Dragan Čović

Dragan Čović

Foto: Denis Kapetanovic / PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH dobila je u petak status pridruženog člana s pravom glasa u Europskoj pučkoj stranci (EPP), što su iz stranke sa sjedištem u Mostaru ocijenili potvrdom nastavka partnerstva na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Na zasjedanju Političke skupštine EPP-a koja se održava u Helsinkiju jednoglasno je odobreno unaprjeđenje statusa članstva HDZ-u BiH u toj najsnažnijoj europskoj grupaciji, nakon što je i Bosna i Hercegovina dobila status kandidata za EU u prosincu prošle godine.

HDZ BiH je od 2004. godine imao status promatrača, a od ove nove odluke o statusu ova stranka ima i pravo glasovanja u tijelima Europske pučke stranke.

- Ovaj značajan iskorak dolazi kao potvrda dugogodišnjeg i predanog rada Hrvatske demokratske zajednice BiH unutar najveće i najsnažnije političke grupacije u Europskoj uniji, kao i potvrda nastavka snažnog partnerstva na europskom putu Bosne i Hercegovine, naveli su u HDZ-u BiH. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!