Hrvat iz njemačkog grada koji je pogodio tornado: "Jedna užasna slika"

21.05.2022.

13:54

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

Nevrijeme u Paderbornu

Nevrijeme u Paderbornu

Foto: @katha.mer / via REUTERS

Snažno nevrijeme pogodilo je sinoć zapad Njemačke. Ozlijeđeni su deseci ljudi, neki i teško, nakon što je tornado poharao grad Paderborn u pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Što se sinoć događalo i kakve su posljedice za HRT-ove je Vijesti rekao Marko Šamija, koji živi u Paderbornu.

- Trajanje samog tornada bilo je nekih pet minuta. Praktički se prošetao kroz ulicu do moje, napravio ogromnu štetu kroz sami centar grada... 43 ozlijeđenih, 13 teže, nažalost jedan poginuli... Uništeni su kuće, krovovi, automobili, stabla... Jedna užasna slika, kratko rečeno, rekao je Šamija.


On je u trenutku tornada bio u kući jer su preko medija upozoreni na mogućnost te nepogode.


- Puno parkova, šuma, sve je pokošeno, u principu. Štete se procjenjuju već u milijunima eura, rekao je Šamija.


- Na terenu je danas, kao i jučer, preko 400 članova javnih postrojbi, vatrogasaca, komunalaca, saniteta, a danas su se uključili i volonteri. Gradonačelnik je apelirao da svi pomognu jer jednostavno sami to ne mogu sve ukloniti, rekao je također.


Naveo je i da je dan prije bilo jako lijepo vrijeme s 27 stupnjeva, grad je bio pun ljudi.


- Za Njemačku, za ovaj dio pokrajine, netipično, dodao je.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!